Під Києвом у Княжичах підприємство “Камелія“ отруює людей пестицидами

Вторник, марта 6, 2018 19:16

Мешканці села Княжичі Броварського району Київської області звернулися до місцевих органів державної влади з вимогою перешкодити забрудненню ґрунтових вод та колодязів підприємством “Камелія”.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на акцію «За чисту воду» зібралося кілька десятків людей. В руках вони тримали плакати «Камелія отруїла воду», «Камелія жирує – Княжичі бідують», «Камелія – це онкологія», «Камелія знищує Княжичі».

Протестувальники вимагали у керівників підприємства Камелія припинити свою антилюдську діяльність.

За словами співробітника господарства “Камелія”, у розсаднику для швидкого росту квітів застосовують шкідливі заборонені хімічні пестициди: нитрофен, демитан, фосбецид, базу дин, пегас та інші, які згубно впливають на здоров’я людей.

Під час акції будівлю «Камелії» охороняли автоматники.

Після проведення акції, депутат Княжицької сільради Дмитро Іванов разом з колегами створив тимчасову комісію з питань перевірки забруднення навколишнього середовища ТОВ “Камелія”. Вже 6 березня ініціативна група громадян зробила забір води у власних колодязях та принесла їх на засідання комісії, куди викликали сільського голову, для того аби наочно показати стан довкілля села Княжичі.

Так, згідно даних незалежних досліджень, які проводилися у 2015 році, вміст нітратів у ґрунтових водах та колодязях у 100 разів перевищує норму. Висновки лікарських установ свідчать, що саме через забруднення довкілля рештками мінеральних добрив, Княжичі сьогодні мають найвищі у районі показники захворюваності на рак та смертності.

Мешканці Княжичів в чергове звернулися до сільського голови Віктора Петренка, який попри численні звернення громадян та дані попередніх досліджень, відверто ігнорує катастрофічну ситуацію з забрудненням довкілля.

Громада вимагає перевірити на яких підставах підприємство функціонує на території населеного пункту та вжити всіх необхідних заходів аби припинити екологічну та гуманітарну катастрофу, яка сьогодні нависла над Княжичами.

За результатами зустрічі було вирішено сформувати звіт про її результати та відправити зразки води на повторний аналіз для встановлення причини перевантаження ґрунтових вод нітратами, після чого відповідні висновки будуть передані сільському голові.

Також, громада закликала долучитися громадську організацію Екозахист до участі у розслідуванні та контролі за дотриманням органами місцевої влади норм чинного українського законодавства.

Підприємство “Камелія” забруднює довкілля у селі Княжичі, чим спричинює сплеск захворюваності на рак та сердцево-судинні захворювання.

Також у лютому, громада села об’єдналася аби разом захистити себе від свавілля підприємства.






Нет комментариев

Оставить комментарий или два