На озері Тельбін запустили унiкальну систему аерації

Воскресенье, мая 28, 2017 20:39

У столиці у неділю на озері Тельбін запустили систему аерації, яка дозволить його очищати.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час запуску системи, повідомляє прес-служба КМДА.

За словами мера, система аерації, яку встановили на озері, є унікальною, оскільки дозволить насичувати киснем воду та очищувати її. «І тут можна буде безпечно купатися. А озеро Тельбін стане ще більш популярним місцем відпочинку киян», – наголосив він.

Зазначається, що упродовж багатьох років з тротуарів дощовими потоками у водойму зносило бруд. Оскільки озеро є доволі глибоким, природна аерація зверху не дозволяє насичувати його киснем, тому розпочався процес гниття і озеро поступово почало перетворюватися на болото.

Наразі встановлена система, яка складається з 8 аераторів, працює потужна компресорна станція та уздовж берега прокладений трубопровід із кисневим повітрям. Воно подається по трубах у центр озера та насичує киснем воду.

Кличко нагадав, що ще декілька років тому депутати разом з громадськістю відстояли територію навколо озера від забудови, а згодом тут був облаштований парк, з’явилася сучасна бігова доріжка з резиновим покриттям. «Ми боролися за цю територію всі разом. Займалися її благоустроєм. І ми робимо все, щоб Київ був комфортним містом», – сказав він.

джерело: “Укрiнформ






Нет комментариев

Оставить комментарий или два