Як провести святковi вихiднi у столицi

Пятница, мая 6, 2016 19:41

Вихідні не збавляють темпу, і у киян попереду три цікавих і сповнених подіями дні. Тож головне, аби прогнози синоптиків не справдилися, і з неба не лило. Особливо це важливо для військово-історичного фестивалю, що відбудеться на мототреку «Пирогів». До слова у місті триває виставка тюльпанів, а на Софійській площі цього тижня завершується виставка писанок.
СУБОТА, 7 травня
Все буде бузок
7 травня, до Дня Матері, в ботсаду влаштують святкову програму. Протягом дня буде діяти “Художня галерея між модринами”. На дитячій арт-майданчику маленькі відвідувачі будуть малювати листівку мамі. А з 18:00 до 21:00 влаштують святковий концерт.
Коли: з 8:30 до 21:00
Де: ботсад ім. Гришка
Вартість: 30 вхідний квиток гривень; 10 – школярі; гривень пенсіонери та пільговики безкоштовно
Мандрівка в минуле медицини
7 травня Національний музей медицини України запрошує дітей віком 6-12 років на дитячу театралізовану екскурсію «Подорож у минуле медицини».
Коли: 12:00
Де: вул. Б.Хмельницького, 37
Вартість: дитячий 40 грн. Попередній запис обов’язковий за тел. (044) 361-97-16, (066) 235-22-09
Ніч кіно: час героїв
Тема ночі – Залізна людина. До перегляду пропонуються кінокартини за участю цього супергероя.
Коли: 7 травня, 23:00
Де: вільний простір “Циферблат”
Вартість: 90 гривень
Вітрильна регата Cup 2016
7-9 травня на Оболонській набережній відбудеться вітрильна регата “Кубок Гетьмана 2016″. Фхівці кажуть, що Кубок Гетьмана – найпрестижніша українська вітрильна регата, у 2016 році змагання стало міжнародною спортивною подією. У боротьбі за перехідний “Кубок Гетьмана” візьмуть участь 10 команд з усього світу. Містечко “Кубка Гетьмана” та водний стадіон відкриють свою територію для дорослих та дітей 7 травня. Тут можна буде зустрітися з українськими вітрильними школами, познайомитися з виробниками українських сувенірів, скуштувати смачну їжу.
Коли: 7-9 травня, 10: 00-19: 00
Де: Оболонська набережна
вхід вільний
День Мами в парку Шевченка
У програмі: майстер-класи з хенд-мейду, йога для вагітних і парна йога для мам з дітьми, майстер-клас з приготування піци, обмін корисними речами, консультації психолога для вагітних мам, інтелектуальні та рухливі ігри для малюків, виступи дитячих колективів та лотерея.
Коли: з 11:00 до 19:00
Де: парк Шевченка
вхід вільний
Сімейний пікнік
У парку Феофанія влаштують свято для всієї родини з цікавими конкурсами, іграми. Поки батьки будуть насолоджуватися концертом на сцені, діти зможуть: повеселитися на атракціонах; пограти в ігри з аніматорами в костюмах казкових героїв; взяти участь в майстер-класах з хенд-мейду; покататися на поні; полазити на дитячому канатній дорозі. 8 травня тут відзначать День Матері.
Коли: 7-9 травня
Де: парк Феофанія
Вартість: 10 гривень, школярі та студенти – 5 гривень, діти до 7 років і пенсіонери – безкоштовно
Паска Fest
Паска Fest на Володимирській гірці з 23 квітня.
У програмі: смачні паски від модних шеф-кухарів і наших бабусь, вуличні частування, подарунки, еко-базар, вернісаж, майстер-класи та хендмейд, атракціони, дитячі розваги, кулінарні батли, пікніки, конкурс домашнього паски, нові фото, відмінна музика ,
Коли: до 9 травня
Де: Володимирська гірка
вхід вільний
НЕДІЛЯ, 8 травня
Гаївки з пластом

8 травня 2016 року на території Михайлівського Собору (Шевченківський р-н м.Києва) пластуни продовжать святкувати Великдень з водінням гаївок та веснянок для всіх охочих. Акція організовується з метою популяризації українських народних традицій, залучення молоді до відродження фольклорної та культурної спадщини України, поширення знань про обряди та прадавні вірування українців. Будуть солодощі від к.ч. 46 ім. Марусі Богулсавки і гуртка «Хаскі», а також будуть цікаві майстер класи. Паралельно буде відбуватися збір коштів для онкохворих дітей фондом «Краб», збір книжок для онкохворих дітей ГО ЕЛЕОС-Україна і знайомство з діячами проекту «Активне довголіття», які збирають кошти на відпочинок для людей літнього віку.
Коли: 13:00
Де: Михайлівський собор
Вхід вільний
Живий музей у Пирогові
На території мототреку Пирогово буде відбуватися військово-історичний фестиваль «ПЕРЕМОГА.UA», приурочений до 71-ї річниці Перемоги та завершенню Другої світової війни.
Формат цьогорічного фестивалю – «живий музей» (дисплеї), тобто відтворення побуту військово-польових таборів представників різних армій часів Другої світової війни, розміщення військово-польового шпиталю, військовий автопарк.
Коли: 11:00 по 19:00
Де: мототрек Пирогово
Вхід вільний
У ритмі справжнього кохання
У Театрі оперети продемонструють танцювально-пластичне шоу на одну дію «Танго життя» на лібрето Михайла Булгакова, Богдана Струтинського. Під час цього дійства глядачі стануть безпосередніми свідками того, як серед шуму й гамору, розпусти й хаосу мегаполіса молоді люди знаходять свою любов. Постановка зацікавить тих, хто розуміє мову танцю, хто знає, що саме рухи тіла, міміка й жести краще за будь-які слова передають емоції, відображають стан душі, допомагають у вияві людських переживань і бажань.
Коли: 19:00
Де: Теарт оперети
Вартість: 20-120 грн.
ПОНЕДІЛОК, 9 травня
День Перемоги

У 2014 році Україна розпочала нову традицію відзначення 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. 9 травня Києві заплановано низку заходів.
09.15 – акція “Пам’ятаємо – перемагаємо!”: урочистий марш військових духових оркестрів Збройних сил України, Генштабу, Міністерства внутрішніх справ, Прикордонних військ, Військово-морського флоту від Площі Слави до Майдану Незалежності.
09.00 – 19.00 – флешмоб “Малюємо Перемогу”. До участі запрошуються діти, підлітки, сім’ї. Вулиця Хрещатик, Майдан Незалежності.
10.00 – 12.00 – дефіле військових духових оркестрів ЗСУ, МВС, Національної гвардії, ВМФ, Прикордонних військ. Концерт патріотичної пісні. Майдан Незалежності.
10.00 – 20.00 – концерти майстрів мистецтв, художніх та аматорських колективів, презентація фестивалю “Червона рута”, концерти рок-гуртів, співаної поезії, діджеїв, проведення майстер-класів та флешмобів. Від вул. Хмельницького до алеї Героїв Небесної Сотні, Майдан Незалежності, Європейська площа, площа біля арки Дружби народів, станції метро Арсенальна, площа Слави, початок бульвару Шевченка, Троїцька площа, Контрактова площа.
19.00 – 21.00 – концерт Національного академічного духового оркестру за участі зірок оперної сцени. Майдан Незалежності.
«Поле чудес» Булата Окуджави
До дня народження Булата Окуджави відбудеться фестиваль його пісень «Поле чудес». Присутні зможуть не лише насолодитися піснями видатного барда, а й заспівати разом з виконавцями, скориставшись збіркою віршів Окуджави, яку організатори подарують кожному глядачеві.
Коли: 19:00
Де: «Кінопанорама»
Вартість: 50 грн

джерело: “Вечiрнiй Київ






Нет комментариев

Оставить комментарий или два