У Києвi стартував фестиваль «Тиждень австрійського кіно»

Четверг, апреля 14, 2016 19:22

Австрійський культурний форум та компанія ArthouseTraffic представляють щорічний вже 5-й фестиваль «Тиждень австрійського кіно».У столиці він проходить у кінотеатрі «Київ».
Відкриє кіноогляд 14 квітня о 19.30 німа мелодрама «Кафе “Електрiк”» з Марлен Дітріх і Віллі Вростом. Показ фільму відбудеться під акомпанемент живої музики у виконанні піаніста Ґерхарда Ґрубера.
Ґерхард Ґрубер – провідний австрійський композитор і акомпаніатор для німого кіно з 1988 року, виступав на показах близько 450 різних кінострічок, серед яких «Нетерпимість», «Нанук з Півночі», «Кабінет доктора Калігарі» та інші шедеври світового німого кінематографа. Головні ролі у картині «Кафе «Електрік» виконали ікона німого кіно Марлен Дітріх та австрійський актор, режисер і продюсер Віллі Фрост. Дія фільму відбувається в однойменному закладі, де щовечора збирається строката публіка – від сутенерів та їхніх підопічних до респектабельних бізнесменів. Історія гріхопадіння жінки та любовні сцени «Кафе «Електрік» стали вельми сміливими для свого часу.
До програми фестивалю увійшов документальний фільм Єви Шпрайцгофер «Серед сліпих. Екстремальне життя Енді Хольцера» (15 квітня о 19.00) про першого в Європі незрячого альпініста-професіонала.
У заснованому на реальних подіях фільмі «Один із нас» (17 квітня о 19.00) двоє підлітків однієї ночі вломюються до супермаркета.
Романтична мелодрама «Beautiful Girl» (16 квітня о 19.00) розповість про 15-річну Шарлотту, яка важко переживає розлучення батьків, але зустріч із двома нерозлучними друзями змушує її по-новому поглянути на стосунки.
За традицією, на гостей «Тижня австрійського кіно» чекає добірка найкращих медіаробіт із фестивалю ARS ELECTRONICA (18 квітня о 19.00), який щорічно відбувається в австрійському місті Лінц і презентує передові візуальні технології.
Всі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.
Тиждень австрійського кіно
Коли: 14-18 квітня
Де: кінотеатр «Київ», вул. Вел. Васильківська
Вартість квитків: 80 грн.

джерело: “vechirniykiev






Нет комментариев

Метки: ,

Оставить комментарий или два