У Києві стартує фестиваль ГогольFest.

Четверг, сентября 17, 2015 10:08

Вже цього четверга у Києві стартує один з найцікавіших та наймасштабніших фестивалів – ГогольFest. Вперше за вю історію фестивалю локацією вибрали територію ВДНГ. Головною темою цієї культурної події є Мистецтво війни, Мистецтво Миру, Мистецтво Любові та «дегустуй завтрашній день вже сьогодні».
Традиційно ГогольFest буде складатися з таких напрямків: театр, танець, література, музика, візуальне мистецтво та перформанс.
Ми підібрали найцікавіші, на нашу думку, події, які не варто пропускати.
Перформанс.
На відкритті фестивалю, на головній площі ВДНГ обіцяють провести грандіозне шоу «Мистецтво війни та миру». До уваги глядачів представлять відео-музичну композицію з елементами циркового мистецтва та електронної музики. Повинно бути незабутньо.
Музика.
«Рaмaянa. Діалoги прo вiчне». 17 вересня київський гурт Shanti People, відомі виконанням давніх мантр в сучасному аранжуванні та у компанії Антона Сліпакова, лідера гурту «Вагоновожатые», презентують музично-поетичну історію за мотивами давньоіндійського епосу «Рамаяна».
Аудіо-візуальна программа. AVI. Музичне агенство Ухо відоме циклом своїх незвичних концертів української нової музики у таких незвичних місцях як басейн «Олімп» або «тарілка» на Либідській. Для ГогольFest Ухо підготували програму, яка складається з трьох концертів – 19, 22 та 24 вересня. Імпровізаційну музику об’єднають з малюванням та сучасним японським танцем буто. В перформансах братимуть участь близька 50 музикантів, художників та танцюристів з 7 країн світу.

«MIN MAX». 18 вересня на академічній музичній сцені відбудеться концерт електроакустичної музики. Вою програму презентують дует Сергія Чиркова (акордеон), куратора фестивалю швейцарської музики, і Станіслава Мензульського (live-electronics), дослідника комп’ютерної і нової музики.
Спектакль-концерт про Joy Division. 21 вересня відбудеться музична вистава про життя та творчість культового британського гурту Joy Division. Глядачам покажуть 10 документальних театральних епізодів з життя соліста гурту Іена Кертіса. На виставі можна буде підтанцьовувати та підспівувати.
«Примари та лабіринти». 27 вересня у програмі закриття фестивалю буде виступ відомого британського піаніста Яна Пейса. Він відомий своїм віртуозним виконання сучасної музики та оригінальністю своїх інтерпретацій.
Мюзикл «Зайві люди». Цей арт-проект позиціонує себе як сучасна лірика в поєднанні з інді-роком і візуальним перформенсом. 22 вересня зі сцени буде звучати флейта, бас-гітара, електро-гітара, фортепіано, віолончель та барабани.
Також в музичні програмі відбудеться вечір електронного джазу, експериментальної музики, вечір Джаз Коктебель, вечір гаражного року, виступ Сергія Жадана з його гуртом «Собаки у космосі». 18 вересня на сцену вийде популярний іспанський гурт I am Dive, а 19 вересня відбудеться концерт швейцарського рок-гурту The Peacocks.
Театр.
«Мистецтво війни». У перший день фестивалю на театральній сцені – нова постановка театру «Дах» під керівництвом Влада Троїцького. Під музику Баха і Генделя актори розіграють легендарний китайський трактат про війну. Акомпанує – знаменитий український піаніст Олексій Ботвінов.
«Мистецтво миру». Ще одна постановка Влада Троїцького (на великій сцені 21 вересня), в основі якої – японський трактат про мистецтво світу, написаний засновником айкідо Маріхеем Уесіба. У проекті використовуються музичні твори Арнольда Шенберга і Франца Шуберта. Класична музика прозвучить в поєднанні з виступом еквілібристів нового цирку.
«Як я була Алісою. Мистецтво кохання». 25 вересня глядачам покажуть тизер майбутнього проекту Dakh Daughters і Влада Троїцького. Шість різних історій, об’єднаних темами дитинства, дорослішання і любові. Перформансу складається з текстів «Пісні пісень» Старого завіту, «Аліси в країні чудес» Льюїса Керролла та етнічної пісні «Ходи-ходи, наша панночка», а також особистих історій дівчат з Dakh Daughters.
«Щоденники Майдану». Документальна п’єса в постановці театру Івана Франка заснована на інтерв’ю з учасниками Революції гідності, зібрані під час Майдану минулої зими. У п’єсі звучать живі голоси свідків, учасників протесту, які ще не знають, що буде завтра. Спектакль пройде на сцені театру Франка в рамках ГогольFest.
«Коротка історія російського інакомислення». Гість Гогольfestа – московський Театр.doc, відомий своїми постановками в жанрі документального театру. 27 вересня на великій театральній сцені Театр.doc покаже виставу на тему драматичних моментів російської історії.
Кіно.
«Імміграніада». Повнометражний фільм, знятий двома небайдужими хлопцями з Чернівців, які вирушили в подорож по п’яти країнах Європи, щоб дізнатися, як там живуть українці. Показ – 23 вересня.
«Під електричними хмарами». Фільм відомого російського режисера Олексія Германа-молодшого, знятий українським оператором Сергієм Михальчуком. Дія стрічки відбувається у 2017 році. Світ знаходиться в очікуванні війни. Герої фільму живуть абсолютно різними життями, але кожен з них відноситься до тих, кого в класичній російській літературі називають «зайвими людьми».
«Наша файта». Проект закарпатської групи мультиплікаторів, відомих своєю пародією на російського одіозного ведучого Дмитра Кисельова. Мультсеріал «Наша Файта» – це закарпатський відповідь культовим «Сімпсонам» і «Південному парку». Незвично і навіть смішно. Презентація – 26 вересня.
Презентація проектів від # Babylon’13. Група українських молодих режисерів, які об’єдналися під час Майдану і що зняли не один десяток короткометражок на тему революції, продемонструє нові роботи. На цей раз сюжети стосуватимуться теми війни на сході і анексії Криму. Показ – 22 вересня.
Документальний фільм про Comic Con. Перший київський фестиваль популярної культури Comic Con, що пройшов цієї весни, схоже, вже встиг увійти в історію. 25 вересня на ГогольFest буде представлений міні-фільм, в якому зібрані інтерв’ю з цікавими гостями фестивалю – героями коміксів і супергероями. Також відбудеться зустріч з його організаторами Олександром і Марією Шагур.
Програма «Фокус на Росссію». Програма об’єднала роботи випускників і учнів Московської школи документального кіно і театру Марини Розбєжкіної і Михайла Угарова. Короткометражка Leningrad розповідає про музеї Леніна в селі Горки, де вождь провів свої останні роки. Незважаючи на зміну ідеології і скорочення потоку туристів, працівники музею шукають будь-які способи залучення нових паломників і пручаються комерціалізації.
Програма Docudays. У рамках спеціальної програми від фестивалю Docudays на ГогольFest також покажуть кілька короткометражок. Одна з них – «Вальс Алчевськ». У ній розказується про створення музично-літературного твору «Розділові». Все відбувається в ритмі вальсу.
Танець.
«Бoгиня грaє в кoстi». 26 вересня в центральному павільйоні глядачі зможуть побачити нову постановку ізраїльських танцівників Ереза і Ліо ЗОА (Batsheva Dance Company). «Богиня грає в кості» – вистава про людину та її відношенні з такими матеріями як час, доля і духовність. У хореографічному перформансі також беруть участь українські танцюристи.
Stabat Mater. Хореограф Едвард Клюг відомий українцям по балетам Radio and Juliet і Quatro. 24 вересня його новий балет виконає трупа проекту The great Gatsby.
Спектакль буде показаний в супроводі Національного камерного ансамблю «Київські солісти». Головну партію виконує зірка опери «Коріолан» Мар’яна Головко.
«Священна весна». Сучасний балет-антиутопія на музику Ігоря Стравінського в авторському прочитанні відомого українського хореографа Христини Шишкарьової. Це парафраз на відомий балет Стравінського «Весна священна», прем’єра якого відбулася в 1913 році. Серед артистів нового балету – актори театру Дах, танцівники Totem Dance Group і Most Dance project.
Шоппінг.
Kyiv Fashion Market. З 17 по 20, а також з 25 по 27 вересня на території ВДНГ (павільйон №7) працюватиме зона з українськими брендами. Обіцяють шоу-руми українських дизайнерів, музику та фудкорт.
Вартість квитка на 1 день – 50 грн. В день відкриття – 80 грн. На окремі заходи необхідно купувати квитки окремо.
Розклад роботи: понеділок – п’ятниця – з 15:00 до 23:30, субота – неділя – з 12:00 до 23:30.

джерело: “ridna






Нет комментариев

Оставить комментарий или два