У Києвi облоштують Солом’янський парк

Понедельник, сентября 28, 2015 11:01

Наступного року міська влада виділить кошти на облаштування Солом’янського ландшафтного парку. Про це виданню «Київ 1» розповів депутат Київради Микола Негрич.
«На наступний рік закладені кошти на облаштування Солом’янськогой ландшафтного парку. Цього року ми навели в ньому лад, але вже наступного року він дійсно буде надзвичайно красивим. Це унікальний парк, таких у місті Києві практично немає. Я думаю, нам вдасться оновити парк так, що туди будуть їздити не тільки солом’янці, але й мешканці з інших районів столиці. А жителі Солом’янки пишатимуться ним», – розповідає Микола Негрич.
За його словами, поки що з міського бюджету на облаштування парку виділять близько 6 млн грн. «Ми проведемо там освітлення, прокладемо доріжки, де їх нема, почистимо його і відновимо роботу джерел. Такого кошторису цілком достатньо, щоб парк став виглядати гарно», – додає депутат.
За інформацією КП «Київський центр розвитку міського середовища», Солом’янський ландшафтний парк містить унікальну флору і фауну, яка частково охороняється Бернською конвенцією. Ця територія є автентичним природнім ландшафтом Києва й підпадає під дію норм Європейської ландшафтної конвенції. Тут розташовані унікальні, ще не повністю досліджені історичні та археологічні пам’ятки.

джерело: “kyiv1






Нет комментариев

Оставить комментарий или два