У Києвi можуть запроваджити 2-семестрову систему навчання для школярiв

Среда, августа 27, 2014 11:23

Збільшення тривалості зимових шкільних канікул дозволить Києву заощадити 7 млн грн. Про це заявила радник Київського міського голови з гуманітарних питань Ганна Старостенко, йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації.
«Введення 2-семестрової системи навчання у столичних школах дозволить місту заощадити понад 7 млн грн… Один з них – введення 2-семестрового графіка навчання. Перший семестр триватиме з 1 вересня до 15 грудня, а другий – з початку лютого до кінця травня. При цьому зимові канікули, єдині у навчальному році, триватимуть 1,5 місяці», – пояснила вона.
«Інший варіант – продовжити осінні канікули до двох тижнів, а зимові – з 2 тижнів до 1 місяця. У такому випадку навчальний рік має завершитися 15 червня. Крім того, розглядається можливість введення в школах 6-денного тижня, однак такий графік не подобається ні вчителям, ні батькам через велике навантаження на учнів», – додала Ганна Старостенко.
Остаточне рішення про графік навчання у загальноосвітніх навчальних закладах приймуть після широкого обговорення з батьківською та педагогічною громадськістю на початку навчального року.

джерело: “Forum






Нет комментариев

Оставить комментарий или два