Бiля Обухова на Київщині знайшли тонни хiмiкатiв

Среда, октября 3, 2012 9:06

Жителі селища Обуховичі на Київщині збентежені небезечним сусідством. Місяць тому за сто метрів від їхніх городів і пасовиськ невідомі залишили тонни пестицидів.
Відтоді в повітрі сморід, до того ж, хтось перекинув одну діжку з отрутою, йдеться у сюжеті ТСН.
Пані Оксана живе в Обуховичах 20 років, але таке побачила вперше: “Ось з такими черепушками нам сюрприз”.
Зазвичай “черепушками” позначають отруту. Вони тут скрізь, а разом їх майже 14 тонн хімікатів. Все це просто неба стоїть близько місяця. Хто покинув ці діжки, місцеві жителі не знають.
Рух біля них бачили тільки раз, коли самі подзвонили в МНС і сказали, що один мішок розірваний, а з однієї діжки – розлилося.
МНСники приїхали, все перепакували і залишили на тому самому місці.
За сотню метрів починаються сільські хати-городи. Пан Віктор хімікати носом чує. Каже, як дізнався про розлиту діжку, не на жарт перелякався за себе і за врожай – все в нього росте чудово і без такого добрива.
Виявилося, що в мішках і бочках – пестициди. Про це селянам розказала міліція.
Чорним по білому людям в листі пояснили: це діє програма знешкодження пестицидів і отрути, мовляв, вивезли саме звідси – з місцевого давно занедбаного хімскладу. Вже невдовзі її мають доправити на утилізацію до Польщі.
Люди кажуть, все знає голова сільради. Та часу зустрітися з нами не знайшов, а скерував до районних чиновників. Ті й не приховували, що взяли їх справді на хімскладі в одній з прибудов. Звідти повиносили, але вивезти все й одразу у підрядників не виходить.
Вивезти чи хоча б заховати пообіцяли найближчим часом. Поки матеріал готувався до ефіру, частину хімікатів перетягли на іншу околицю села. По решту обіцяли повернутися днями.

джерело: “pravo-kiev.com”






Нет комментариев

Оставить комментарий или два