У Києвi вiдбудеться виставка людських тiл

Воскресенье, августа 26, 2012 8:56

Київські організатори натуралістичної виставки справжніх людських тіл The Human Body Exhibition (Таємниці Тіла) повідомили, скільки коштуватимуть квитки і розповіли, чи можна дітям відвідувати цю експозицію.
Із 7 вересня по 23 грудня 2012 року в НСК Олімпійський пройде всесвітньо відома виставка The Human Body Exhibition. Експонати – справжні людські тіла, які пройшли процедуру полімерної консервації, так званої пластинації, під час якої рідина в тканинах людини замінюється силіконом.
Експозиція дозволяє побачити всі системи людського організму в тривимірному вигляді: від шкіри до кісток, з голови до ніг – все, щоб приймати більш обґрунтовані рішення про здоровий спосіб життя.
Особливість виставки в тому, що моделі демонструються в звичайних умовах – вони сміються і танцюють, грають у шахи і на саксофонах, читають книги і дивляться в підзорні труби – з метою ближчого знайомства відвідувачів з тим, що відбувається в їх тілі під час руху, спорту і відпочинку. Крім того, виставка показує пошкодження людського організму через неправильний спосіб життя. Відвідувачі зможуть побачити в деталях, що відбувається з людським тілом через переїдання і гіподинамію, або побачити здорові легені поруч з почорнілими легенями курця.
Ціни на квитки на виставку встановлюються наступні: для дорослих у будні (18 років – 64 роки) -135 грн; для дорослих у вихідний (18 років – 64 роки) – 155 грн; для людей старшого віку (65 років і більше) – 105 грн; дитячий (від 3 до 12 років) при обов’язковому супроводі дорослого – 50 грн, підлітковий (з 12 до 18 років) – 105 грн, сімейний лише в будні (2 дорослих, 2 дітей) – 350 грн, студенти – 110 грн, шкільні та студентські групи (15 осіб і більше) – 75 грн.
“Виставка може стати відмінним доповненням для загальної освіти і розвитку школярів як вихідний урок біології, а також посприяє формуванню світогляду. Дітям до 10 років рекомендовано відвідувати виставку з батьками або вчителями, оскільки в них обов’язково виникне безліч запитань. І дуже важливо, щоб на них відповіли люди, яким дитина довіряє. Для дітей вид тіл і органів не буде шоком. Молодші діти зачаровані власним тілом. Вони легко ставляться до подібних експонатів, пильно дивляться, вивчають своє серце, свій шлунок і м’язи. Виставка дає унікальну можливість показати і розповісти дитині на яскравих прикладах всю складність людського тіла, продемонструвати необхідність правильно харчуватися, регулярно рухатися, а також вести здоровий спосіб життя “, – зазначають організатори.
На виставці Таємниці тіла будуть представлені більше 135 експонатів: як у повний зріст, так і окремих органів з кожної системи людського тіла. Кожна з 9 галерей виставки відображає окрему систему організму, починаючи зі скелета і далі: м’язова, нервова, кровоносна, травна, сечо-статева. Окрема галерея присвячена розвитку ембріона і плоду в хронологічному порядку. Закінчується експозиція галереєю, що дозволяє побачити людське тіло у майбутньому.
Пластинація – це науковий процес, який був відкритий і вдосконалювався останні 30 років. Цей інноваційний метод дозволяє зупинити природний процес розпаду тканини, заміщаючи рідину в ній силіконом, і зберігає зразок на невизначений термін.
Кваліфіковані досвідчені анатоми спочатку обробляють зразок хімічними речовинами, щоб зупинити подальший розпад. Потім вони акуратно розкривають його, щоб виділити певну систему або орган тіла. Далі вся вода видаляється зі зразка і замінюється на ацетон. Потім зразок поміщають в рідку суміш силікону, відому як полімер, а потім герметизують його всередині вакуумної камери, це випаровує ацетон, та полімер заміщає його на клітинному рівні. Силіконовий полімер твердне, і ми отримуємо результат – сухий, без запаху, екземпляр, який довго зберігається та не містить токсичних хімічних речовин.
Час підготовки експоната може тривати від 1 тижня (маленький орган), до 1 року (тіло в повний зріст).
Усі експонати виставки Таємниці тіла легально пожертвували свої тіла, пройшли через державний процес пожертвування. Окремі особи та вік – невідомі. Усі померли своєю смертю. Ця виставка присвячена вивченню цих тіл з максимальною повагою до них. Після того, як експонати стають непридатними для освітніх цілей, вони кремуються.
Нагадаємо, що навесні 2012 року в Києві проходила виставка британського фотографа Ніка Візі, який прославився у всьому світі завдяки оригінальним рентгенівським знімкам людей та предметів.

джерело: “Biдголос.com”






Нет комментариев

Оставить комментарий или два