У Києвi буде лише елiтне такси

Четверг, апреля 12, 2012 12:57

Київська влада має намір змусити таксистів пересісти на круті іномарки. Платно перевозити пасажирів дозволять лише власникам машин класу D і вище. Про це повідомив голова Профспілки таксистів України Василь Попик, пише “Газета киевская”.
Тож у майбутньому у Києві будуть таксувати Audi A4, BMW 3, Honda Accord, Ford Mondeo тощо. А от «Ланоси», «Лади» та «Шевроле» відправлять в менші міста.
Цікаво, що за кілька років усі таксі можуть перефарбувати в зелений колір. Але це станеться після легалізації ринку. Такої думки співавтор законопроекту «Про таксі», заступник голови Громадської ради при КМДА Анатолій Антонюк. Згідно з документом, таксистів зобов’яжуть вийти з тіні, встановити лічильники й переатестуватися. Стандартизують і машини: вони мають бути не старші 10 років, мати чотири двері та проходити техогляд.
До речі, восени у Громадській раді при КМДА підрахували, що 85% з 20 тисяч столичних таксі працюють нелегально. Оборот коштів на цьому ринку сягає 1,2 мільярда гривень на рік. Але при цьому пасажири постійно скаржаться, що доводиться довго чекати на викликану машину, сідати в обшарпані салони й терпіти хамське поводження водіїв. А на думку іноземних гостей, найгірший сервіс у Києві пропонують саме таксисти, які, крім усього іншого, не розуміють англійської.

джерело: “kiev-forum.org






Нет комментариев

Метки:

Оставить комментарий или два