В Київський областi чиновник систематично брав великi хабарi

Пятница, февраля 24, 2012 14:17

Служба безпеки України затримала 23 лютого одного із заступників начальника Державної архітектурно-будівельної інспекції в Київській області за підозрою в систематичному отриманні хабарів. Про це повідомили прес-служби СБУ.
Посадова особа й ще один чоловік, що виступав посередником в отриманні хабарів, були затримані при одержанні хабара в сумі 13,5 тис. доларів від керівника одного з підприємств за надання дозволу на будівництво.
Під час обшуку одного з офісів в адміністративному приміщенні інспекції, правоохоронці вилучили ще 271 тис. доларів і понад 1 млн гривень, які також було отримано як хабар.
Установлено, що чиновники зазначеного державного органа систематично вимагали й отримували хабарі від підприємців і фізичних осіб області за видачу дозволів на здійснення будівництва, введення об’єктів завершеного будівництва в експлуатацію.
За матеріалами СБУ прокуратурою Києва порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 368 (отримання хабара) Кримінального кодексу.
Підозрюваних затримано на 3 доби для з’ясування обставин, впродовж цього часу буде розглянуто питання про доцільність обрання стосовно них запобіжного заходу.
Нагадаємо, днями Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо посадовців відділу внутрішньої безпеки при Державній податковій адміністрації в Житомирській області та голови одного з районних судів Житомира, які вимагали 30 тисяч доларів США.

джерело: “tyzhden.ua”






Нет комментариев

Оставить комментарий или два