У Деснянському районi можливi вiяловi відключення електроенергії

Четверг, декабря 11, 2014 13:00

Віялові відключення електроенергії все-таки можуть зачепити і жителів Києва. Комунальне підприємство одного з районів опублікувало відповідне оголошення. Зокрема, КП “Дирекція” Деснянського району Києва на своїй сторінці у мережі Facebook розмістила оголошення про можливі відключення світла в будинках і квартирах. Про це пишуть ukranews.com.
“Для зменшення рівня навантаження на енергосистему і для економії ресурсів, ПАТ” Київенерго “здійснює вимушені заходи з відключення електроенергії на підприємствах і в житлових будинках у Деснянському районі в порядку черговості”, – сказано в повідомленні.
При цьому акцентується, що віялові відключення електроенергії саме в житлових будинках планується в останню чергу, але вони можливі.
У зв’язку з цим КП “Дирекція” опублікувало роз’яснення про наслідки таких відключень для будинків.
Зокрема, жителів району попередили, як діяти в ситуації, якщо вони застрягли в ліфті:
відключення електроенергії тягне простий ліфтів через те, що всі ліфтове обладнання функціонує від електричної енергії. Через це також буде відсутній сигнал кнопки виклику диспетчера в будинку і в ліфтовій кабіні. Тому, якщо жителю не пощастило, і він застряг у ліфті через віялові відключення електроенергії, єдиним способом повідомити про це відповідні служби є дзвінок у Центральну диспетчерську службу 225-10-01 з мобільного!
Крім того, киянам нагадали, що відключення електроенергії тягне за собою відсутність холодної та гарячої води у квартирі, так як вода в будинок поступає завдяки насосним станціям, які також працюють від електричної енергії.
“Тому радимо жителям мати в квартирі кілька свічок, запас питної води, відро води для інших побутових цілей і в годину пік по можливості не користуватися ліфтами. За офіційною інформацією такі незручності для жителів триватимуть не більше, ніж дві години на день для кожного будинку “, – повідомляють в дирекції.
При цьому зазначили, що відключення і підключення електроенергії буде відбуватися без попередження.
Служба також запевняє, що як тільки стане відомо про зразкові графіках відключення, в під’їздах будинків з’являться відповідні оголошення.
Мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко запевнив, що графіки віялових відключень електроенергії не застосовуються в соціальних об’єктах і житловому фонді столиці.

джерело: “ridna.ua






Нет комментариев

Оставить комментарий или два