У Києвi вибрали кращi школи

Среда, сентября 4, 2013 9:31

Напередодні 1 вересня Український центр оцінювання якості освіти традиційно опублікував звіт про результати тестування – 2013.
У десятці шкіл-лідерів опинилися державні навчальні заклади – в основному ліцеї, гімназії та кілька спецшкіл, пише газета “Вести”. Якщо порівнювати їх результати з минулорічними, то багатьом школам вдалося утриматися в числі кращих. Наприклад, як і минулого року, з української мови та літератури кращий результат в Українського гуманітарного ліцею КНУ ім. Т. Шевченка (було 87,14 % відмінників, зараз – 91%), а з математики – у Русанівського ліцею (було – 100 % , стало – 95,56 %). А ось торішньому лідеру з англійської мови, спецшколі № 155, не вдалося втриматися на першому місці (тепер там ліцей « Інтелект») , і 155 – тепер з «бронзою»: число відмінників знизилося з 88,37 % до 78,95 %. Схожа ситуація і з торішнім лідером з історії України – Природно-науковим ліцеєм №145. Він взагалі випав з числа кращих шкіл по цьому предмету: тих , хто здав тест на 173-200, лише 18,18% (було 90,91%). Хоча, наприклад, з математики він зберіг свої позиції в топ-10 і навіть поліпшив результат.
Найбільше тих, хто не дотягнув до 124 балів, – у звичайних школах. Кількість двієчників там сягає 38% , а в деяких випадках – навіть 60% (наприклад, так здали англійську в школі № 174).
Серед районних лідерів чимало приватних шкіл, в основному, з англійської. Наприклад, ліцей «Гранд» – лідер з цього предмету в Голосіївському районі, школа «Афіни» – у Солом’янському, а гімназії «Прем’єр» і Святошинська – у Святошинському. З одного боку, це пов’язано з тим, що підготовка в цих школах гарна. З іншого боку, не останню роль відіграє і невелика кількість учнів, які приходять в приватних школах на тест (як правило, до 10). Відповідно, провал чи успіх навіть одного учня може вивести школу або в лідери, або в аутсайдери. Для порівняння: у Святошинському районі з англійської мови, крім згаданих шкіл, у лідерах ще й держгімназія «Академія» з результатом у 57,50%. З одного боку, її результат менше, ніж у приватних школах, але з іншого – на тест з англійської від школи ходило 40 осіб.
Серед лідерів – відмінників, в основному, державні ліцеї та гімназії, а в аутсайдерах – звичайні школи. А ось приватники – у відмінниках з англійської , але тести від них здають мало учнів .

джерело: “Унiан






Нет комментариев

Оставить комментарий или два